Ώρες Λειτουργίας

Δευ, Τρι, Πεμ, Παρ: 8:00 - 14:00 & 17:00 - 20:00
Τετ & Σαβ: 8:00 - 14:00

Email

chiosvision@gmail.com

Οδηγός δώρων εορτών

(εγκεκριμένος από τον οφθαλμίατρο)

Έχετε ξεμείνει από ιδέες για δώρα για τα παιδιά; Αγοράστε στο παιδί σας κάτι που τελικά θα το απομακρύνει από τις οθόνες του (tablet ή smartphone).

             Να τι έχουν στο μυαλό τους οι οφθαλμίατροι καθώς συντάσσουν τις δικές τους λίστες για τα ψώνια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών.   

            Πώς μπορείτε να καταλάβετε ποια παιχνίδια είναι ασφαλή για τα παιδιά σας;

Τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε τραυματισμούς και οι σοβαροί τραυματισμοί στο μάτι μπορεί να έχουν ισόβια αποτελέσματα. Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότεροι τραυματισμοί στα μάτια μπορούν εύκολα να προληφθούν ακολουθώντας μερικές βασικές συμβουλές ασφαλείας.

  • Αποφύγετε την αγορά παιχνιδιών με αιχμηρέ προεξοχές άκρες ή βλήματα.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά επιβλέπονται κατάλληλα όταν παίζουν με δυνητικά επικίνδυνα παιχνίδια ή παιχνίδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμούς στα μάτια.
  • Εάν δίνεται αθλητικό εξοπλισμό, δώστε και τα κατάλληλα προστατευτικά γυαλιά με πολυκαρβονικούς φακούς.
  • Ελέγξτε τις ετικέτες για συστάσεις ηλικίας και φροντίστε να επιλέξετε δώρα που είναι κατάλληλα για την ηλικία και την ωριμότητα του παιδιού.
  • Κρατήστε τα παιχνίδια που είναι φτιαγμένα για μεγαλύτερα παιδιά μακριά από τα μικρότερα.

Ποιες είναι μερικές ασφαλείς ιδέες για δώρα χωρίς οθόνες;

Τα διαλείμματα από τα κινητά τηλέφωνα, tablets και υπολογιστές είναι ένας καλός τρόπος να μειώσετε την καταπόνηση των ματιών των παιδιών. Η απομάκρυνση από τις οθόνες και η έκθεση στον ήλιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της μυωπίας στα παιδιά.

            Μερικές ιδέες για δώρα με ασφαλή τα μάτια των παιδιών περιλαμβάνουν :

  • Τα είδη τέχνης και χειροτεχνίας είναι ένα διασκεδαστικό δώρο για όλες τις ηλικίες. Σετ χρωμάτων, βιβλία ζωγραφικής, καβαλέτα και κιτ πλεξίματος/ ραπτικής για μεγαλύτερα παιδιά είναι μερικές ιδέες. Απλώς φροντίστε να ελέγξετε τη συνιστώμενη ηλικιακή ομάδα για καθένα από αυτά πριν τα αγοράσετε.
  •  Δώρα για παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους:  αθλητικός εξοπλισμός ή το κλασσικό δώρο του ποδηλάτου είναι όλοι καλοί τρόποι για να ενθαρρύνετε το υγιεινό παιχνίδι στην ύπαιθρο. Έχετε ένα παιδί αθλητή στην ζωή σας; Αγοράστε τους τα κατάλληλα προστατευτικά γυαλιά για το άθλημα της επιλογής τους.
  • Εκπαιδευτικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες:  Καθώς ο συντονισμός χεριού-ματιού και οι λεπτές κινητικές δεξιότητες του παιδιού σας αναπτύσσονται, τα παιχνίδια όπως οι δομικοί λίθοι ή τα παζλ γίνονται πιο εύκολα στην χρήση. Επιτραπέζια παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία για να τα μάθετε να μετράνε, να λένε την ώρα, τα παιχνίδια μνήμης και άλλα εκπαιδευτικά θέματα είναι καλές επιλογές.
  • Τα κοινωνικά παιχνίδια καρτών είναι εξαιρετικά για να σηκώσουν τα μάτια των εφήβων και να τα απομακρύνουν από τις οθόνες των κινητών τους και να αλληλεπιδράσουν με τους φίλους και την οικογένειά τους (Trivial Pursuit ή monopoly)

Αξιοποιήστε δημιουργικά τον χρόνο των διακοπών των παιδιών και των εφήβων να τους διδάξετε την υγιεινή διατροφή με τρόφιμα καλής ποιότητας (μαγειρεύοντας ένα γεύμα μαζί ως οικογένεια ή προετοιμάστε τον έφηβο σεφ σας για επιτυχία με υλικά υψηλής ποιότητας).

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ! ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ CHIOSVISION

Ι.ΚΟΣΜΙΔΗΣ – Ι.ΚΑΣΤΗΣ

Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

πείτε μας πότε σας εξυπηρετεί και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας